Juuso-Matias Maijanen, Fyysinen ilmaisu

Juuso-Matias Maijanen on opettanut Musiikkiteatterin Akatemiassa fyysistä näyttelijäntekniikkaa vuodesta 2014. Hänen oppiaineisiinsa kuuluu mm näyttämötaistelu ja naamioteatteri.

Pohjimmiltaan Juuso-Matias on liikkeen ammattilainen. Hän opiskeli nyt lakkautetulla, arvostetulla fyysisen teatterin linjalla ammattikorkeakoulu Noviassa ja on ehtinyt tutustumaan erityisesti monien kamppailulajien liikemateriaaliin elämänsä aikana. Tämän lisäksi hänellä on vahva mielenkiinto juuri fyysiseen näyttelijänkoulutukseen ja fyysiseen esiintymistekniikkaan -- henkilökohtaisena kehittymisprojektinaan hänellä on parast'aikaa äänen käyttö osana fyysistä teatterityöskentelyä.

Viime vuosina Juuso-Matias on viettänyt puoli vuotta Kiotossa opetellen ja esittäen perinteistä kabuki-tanssiteatteria - geishojen ja näyttelijöiden liikkumisen salaisuutta. Hänet on myös hiljattain hyväksytty jäseneksi Suomen näyttämötaisteluyhdistykseen, jonka toimintaan hän on osallistunut mm esiintymällä Voitolla yöhön televisio-ohjelmassa ja työskentelemällä Tampereen näyttämötaistelutoiminnan käynnistämiseksi.

Juuso-Matiaksen tämänhetkinen missio on tuoda Tampereen alueelle fyysistä teatteritekniikkaa ja totuttaa paikallista yleisö tyylitellympiin tapoihin tehdä teatteria. Hän on myös kiinnostunut yrittäjämäisestä teatterinteosta: teatterialan ammattilaisen taitoihin kuuluu kuitenkin myös kyky myydä oma osaamisensa ja teoksensa.